Logo Birou de Traduceri TRADUC
Versiunea română Русская версия English version Version française
Tel.:   (+373) 069 061 498
A face o comanda


Banca Naţională a Moldovei

Calculator

ABR

Rată

Tend.

MDL

USD

17.71

-0.0076

EUR

19.36

-0.003

RUB

0.20

+0.0007

RON

3.90

-0.0021

UAH

0.43

-0.0001

Adresa Chișinău, Moldova
str. Bucuresti, 23
str. Ismail, 88
str. Constantin Tănase, 9
Phone:    (+373) 69 061 498
Phone:    (+373) 61 111 984
Phone:    (+373) 69 008 898
TELEGRAM / Viber / WhatsApp
E-mail:    info@traduc.md
SKYPE:    traduc.md

Apostilă

Serviciul Apostilă este adesea necesar persoanelor care planifică să plece peste hotarele țării pentru o perioadă îndelungată de timp. Totodată, persoana poate rămâne acolo pentru ședere și căutarea unui post de lucru în străinătate. Aceste persoane pot fi studenții care planifică să-și continui studiile într-o instituție străină de învățământ superior sau persoane simple cu familii.

Ce reprezintă aplicarea apostilei pe documente

Aplicarea apostilei constituie procesul de legalizare a unui anumit document pentru prezentarea ulterioară a acestuia organelor de stat ale unui alt stat.

Aplicarea apostilei pe documente este o metodă aprobată în dreptul internațional de a legitima documentele eliberate într-un stat pentru utilizarea lor legală în alt stat.

Ștampila specială Apostila a intrat în vigoare în Republica Moldova la data de 16 martie 2007. Această ștampilă anulează cerințele legalizării documentelor străine în Moldova și a celor moldovenești peste hotare. Această ștampilă este utilizată de statele membre ale Convenției de la Haga din 5 octombrie 1961 „Cu privire la Apostilă”. Cu alte cuvinte, Convenția anulează cerințele legalizării consulare a documentelor în țara lor de proveniență.

Convenția se extinde asupra tuturor documentelor oficiale care au fost eliberate sau primite pe teritoriul unuia din statele contractante și care trebuie prezentate organelor sau organizațiilor private (la solicitarea celor din urmă) pe teritoriul unui alt stat contractant.

De regulă, Apostila este perfectată în limba țării care a emis-o.

De ce este nevoie de Apostilă

Uneori, chiar și statele cu care există o serie de acorduri, solicită apostilarea documentelor. De la sine, apostila permite documentelor să aibă un caracter legitim pe teritoriul acelor state unde se află cetățeanul. Adesea aceste state au acorduri cu privire la Convenția de Haga din 5 octombrie 1961.

Apostila asigură drepturi legale în termeni operativi. Cetățeanului nu i se cere să efectueze legalizarea la Ministerul Justiției sau Ministerul Afacerilor Externe al RM. Nu există necesitatea adresării la ambasada țării unde se planifică prezentarea documentelor.

Avantajele companiei

Compania de mai mulți ani prestează un spectru larg de servicii de perfectare a apostilei pe documente. Angajații sunt gata să vă ofere consultație privind toate întrebările ce vă interesează. Este suficient să ne telefonați la numărul de telefon și managerul vă va explica cum să efectuați comanda.

Specialiștii companiei sunt gata să efectueze în cel mai scurt timp serviciile de traducere a diferitor documente și să respecte cerințele necesare conform legislației în vigoare. Personalul companiei este format din specialiști calificați. Majoritatea angajaților cunosc foarte bine limbile străine, ceea ce permite grăbirea lucrului și oferirea unui nivel înalt de calitate.

Printre diferențele principale în legalizare trebuie de menționat:

  • ștampilele vor avea deosebiri grafice;
  • legalizarea completă a documentelor pentru orice stat;
  • în caz de necesitate, documentele vor fi traduse.

Solicitarea pentru aplicarea apostilei pe documente este în creștere

Datorită aplicării apostilei pe documente, cetățeanul va putea cu ușurință să se deplaseze pe teritoriului unui stat străin. Totodată, documentele vor avea putere juridică legală și vor funcționa în toate instituțiile oricărui stat care este semnatară a convenției.

Anual lista statelor este în creștere, ceea ce permite extinderea spectrului de servicii. Totodată, solicitarea pentru aceste servicii este numai în creștere, iar acest lucru înseamnă că în scurt timp poate fi necesară aplicarea ștampilei pe o listă de documente diferite. Serviciul permite nu numai deplasarea liberă pe teritoriul statului, dar și să vă folosiți de diferite privilegii și să vă simțiți ca acasă.